Skip navigation MENU

Technisch Schrijver

Wat houdt de functie Technisch Schrijver in?

Als Technisch Schrijver ben je verantwoordelijk voor het schrijven en beheren van technische documentatie.

Wat doet een Technisch Schrijver?

Als Technisch Schrijver verzamel jij tijdig alle benodigde informatie van diverse afdelingen om vervolgens deze informatie op de juiste manier en volgens planning te documenteren. De informatie die jij hebt ontvangen vertaal je naar een duidelijke handleiding voor de gebruiker en houdt daarbij rekening met specifieke land- en klantwensen. Naast deze werkzaamheden denk je mee over de gevolgen van nieuwe software (updates) en de gevolgen hiervan, houdt ontwikkelingen op het gebied van technische documentatie en vertalingen in de gaten en denkt actief mee in het toepassen van nieuwe ontwikkelingen. Eventueel help je ook mee bij de implementatie hiervan.

Met wie werken Technisch Schrijvers samen?

Als Technisch schrijver verzamelen jij binnen het bedrijf de juiste informatie en daarvoor werk je samen met verschillende afdeling. Zo werk je onder andere samen met de afdeling Mechanical Engineering, Software Engineer en Inkoop.

Wat maakt de functie Technisch Schrijver leuk?

Als Technisch Schrijver ben jij het verzamelpunt van alle informatie van verschillende afdeling. Door jou werkzaamheden beschikt de gehele organisatie waarin je werkt over de juiste (technische) documentatie. Daarnaast heb je ook een belangrijke rol voor de eindgebruiker. Door de duidelijke handleidingen die jij opstelt draag je bij aan een goede beleving van het product.

Bij welke bedrijven en sectoren kun je werken als Technisch Schrijver?

Jij komt te werken bij een bedrijf met een eigen product en productie. Dit kan uiteenlopen tussen allerlei producten, machines en systemen. Je kunt daarbij denken aan consumentenproducten tot grote olie en gas compressoren en van windmolens tot complete machinelijnen.

Wat verdient een Technisch Schrijver?

Het salaris dat je gaat verdienen is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Het gemiddelde salaris van een content specialist ligt tussen de €2750,- en €3250,- bruto per maand. Wanneer je start als content specialist ligt dat gemiddeld rond de €2250,- maar met ervaring kan dat oplopen tot ongeveer €4000,-.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als Technisch Schrijver?

Met de ervaring die je hebt als content specialist zou je ook in aanmerking kunnen komen voor een rol als Content Specialist.

Welke opleiding heb je nodig om Technisch Schrijver te worden?

Je bent in het bezit van een (technische) mbo- of hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting werktuigbouwkunde, mechatronica, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar. Als je geen technische studie hebt gedaan, maar wel affiniteit hebt met techniek zou je hiervoor ook in aanmerking kunnen komen.

Welke ervaring en kennis heb je nodig om Technisch Schrijver te worden?

Je moet affiniteit of ervaring hebben met Content Management Systemen (CMS), hebt gevoel voor taal en bent in staat informatie duidelijk om te zetten naar (technische) documenten en handleidingen.

Welke vaardigheden heb je nodig om Technisch Schrijver te worden?

Je moet in staat zijn om de juiste informatie op te halen vanuit verschillende partijen. Daarvoor is het samen kunnen werken met verschillende afdelingen erg belangrijk. Tevens moet je goed het overzicht kunnen bewaren en hoofdzaken van bijzaken kunnen scheiden.